AtéCé Graphic Products

Over AtéCé Graphic Products

AtéCé Graphic Products werd in 1977 opgericht. Het bedrijf produceerde toen uitsluitend chemicaliën en leverde handelsproducten voor drukkerijen. In 1985 werd AtéCé door de familie Schelhaas overgenomen. De huidige directeur / eigenaar is Bert Schelhaas. Het bedrijf is door eigen groei en overnames explosief gegroeid. AtéCé heeft zich ontwikkeld tot een onafhankelijke, internationale speler op de markt met behoud van zelfstandigheid. AtéCé is een echt familiebedrijf gebleven, zeer toegankelijk en heel persoonlijk. Veel medewerkers werken al jaren bij AtéCé en staan garant voor continuïteit in kwaliteit en klantcontacten.

Productie in eigen huis

AtéCé produceert in Uitgeest in eigen huis Galaxy perschemicaliën, dispersie en UV lakken. Daarnaast beschikt AtéCé in Alkmaar over een modern uitgeruste afdeling voor het confectioneren van PrintCare en andere merken rubberdoeken, lakplaten en stripdoeken en PressClean wasdoekrollen. Deze producten worden onder eigen merknamen, onder private label en als OEM producten op de internationale markt gebracht. De grafische verbruiksmaterialen exporteert AtéCé wereldwijd via een netwerk van distributeurs. Dit netwerk breidt zich sterk uit. Steeds meer distributeurs kiezen voor samenwerking met AtéCé vanwege kennis van de internationale grafische markt en de kwaliteit van de producten. Daarnaast beschikt AtéCé over eigen verkoopteams in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië en Servië.

Inkt-innovatiecentrum

In Alkmaar heeft AtéCé een modern inkt-innovatiecentrum met een state-of-the-art laboratorium met hypermoderne apparatuur voor het testen van offset- en flexo-inkten en productinnovaties. Ook beschikt AtéCé over een professionele mengservice voor aanmaakinkten. Hier worden offset- en flexo-inkten voor conventionele UV, H-UV en LED UV én Food Packaging Compliant toepassingen gemengd. Daarnaast heeft AtéCé coloristen en applicatie specialisten in dienst die met hun technische kennis en praktijkervaring het verschil in de markt maken. Hierdoor is AtéCé als specialist in staat om voor ieder toepassing de juiste inkt te leveren.

Marktleider in Nederland

In thuisland Nederland is AtéCé uitgegroeid tot de marktleider in het leveren van grafische verbruiksmaterialen. Het product portfolio omvat nagenoeg alles voor prepress en press in drukkerijen. Het leveringsprogramma bevat – naast de producten die zij zelf produceren – sterke merken waarvan AtéCé de vertegenwoordiging heeft. Zo is AtéCé in Nederland al tien jaar exclusief vertegenwoordiger van Komori offsetdrukpersen. In de Benelux en Duitsland is AtéCé exclusief distributeur van CRON CTP en HDI flexo oplossingen. Ook is AtéCé in de Benelux exclusief dealer van JWEI snijoplossingen.

Technische kennis & praktijkervaring

Naast kwaliteitsproducten draait het bij AtéCé om technische kennis en praktijkervaring. AtéCé heeft zich – in alle bescheidenheid – in binnen- en buitenland ontwikkeld tot een specialist op het gebied van Prepress en Press. AtéCé beschikt over een gedreven team van specialisten met zeer veel ervaring in het grafische productieproces. De technische mensen komen overal en kennen de prepress en drukkerijwereld van binnen en van buiten. Daarmee ontzorgt het technische team de klanten van AtéCé.

AtéCé op PRINTmatters Vakdag 2023: ‘Ons gezicht laten zien en meer dan dat’

De vraag: ‘Waarom AtéCé deelneemt aan de 10e PRINTmatters Vakdag?’ is voor Remco Smit, sales director Benelux, niet moeilijk te beantwoorden. ‘Wij vinden dat wij op dergelijke evenementen in de grafische branche niet mogen ontbreken. Zoveel van dit soort bijeenkomsten zijn er vandaag de dag niet meer. Het past bij onze ambitie en onze positie in de markt om op de PRINTmatters Vakdag ons gezicht te laten zien en meer dan dat.’

Of er tijdens de PRINTmatters Vakdag op de stand van AtéCé weer champagnekurken in de rondte vliegen? Die kans is groot. Er wordt namelijk stilgestaan bij het 10-jarige partnership met Komori, waarbij AtéCé in Nederland exclusief dealer van dit Japanse merk offsetpersen is. Een concreet voorbeeld van de succesvolle samenwerking is Nijoff Etiketten in Katwijk, waar onlangs een Komori vijfkleurenpers met lakunit is geïnstalleerd. Zij komen naar Barneveld om daarop te toosten. Daar blijft het niet bij. Er wordt tijdens de Vakdag onthuld bij welke verpakkings-/displaydrukkerij op dit moment een nieuwe Komori offsetpers wordt geïnstalleerd. Daarnaast komt op 12 oktober 2023 ook een aantal drukkerijen, die geïnvesteerd hebben in nieuwe CRON CTP-systemen, voor een foto-/persmoment naar de AtéCé stand en om te toosten, natuurlijk.


Contactgegevens

AtéCé Graphic Products

Contactpersonen

Hoofdkantoor & Productie lakken en perschemicaliën

Molenwerf 14 | 1911 DB Uitgeest | T +31 251 31 91 09

Logistiek centrum & Confectioneren rubberdoeken en wasdoekrollen

Ivoorstraat 13 | 1812 RE Alkmaar

Inkt-innovatiecentrum / -laboratorium en mengservice

Ivoorstraat 4A | 1812 RE Alkmaar

Internationaal logistiek en distributiecentrum voor offsetplaten, inkten en supplies

Amethiststraat 4 | 1812 RP Alkmaar

info@atece.nl

https://www.atece.nl/

https://www.atece.de/

https://www.atece.com/

https://beijersbergen.com/