Sprekers & Programma

 Nicol Tadema | Conversie-crisis? Stagnerende sollicitaties? Schamele salesresultaten?

Nicol Tadema | Conversie-crisis? Stagnerende sollicitaties? Schamele salesresultaten?

10:30 - 11:00 uur

Vallen de resultaten vies tegen als je een offerte verstuurt, een vacature publiceert of een product aanprijst? Dat kan anders!

Door 1 leesteken weg te laten, kun jij jouw omzet verhogen. Voeg je juist 1 letter toe? Dan verdubbelt jouw conversie. Zodra je alledaagse woorden zoals ‘niet’, ‘maar’ of ‘omdat’ tactisch inzet, volgen er magische resultaten.

Tussen 10:30 en 11:00 strooit auteur én woordgoochelaar Nicol Tadema met tips en tricks die tekst voor jou laten werken. Alle tips en tricks zijn eenvoudig toepasbaar zodat jij per direct jouw resultaten kunt beïnvloeden. En ja, Nicol onthult ook wélk leesteken die extra omzet oplevert én welke letter de conversie laat stijgen. Deze sessie wil jij niet missen.

Ed Sander |  Hoe cross-border e-commerce uit China uiteindelijk toch een bedreiging wordt

Ed Sander | Hoe cross-border e-commerce uit China uiteindelijk toch een bedreiging wordt

10:30 - 11:00 uur

In China zijn in de laatste 10 jaar nieuwe vormen van e-commerce ontstaan die we hier nauwelijks kennen. Naast zogenaamd ‘shelf-commerce’ kopen de Chinezen al jaren op ‘interest-based e-commerce’ en ‘content e-commerce’ platforms. Door middel van livestreams, gamification en big data wordt de consument aangezet tot aankopen. Ed Sander geeft uitleg over deze evolutie van e-commerce in China. Daarnaast vertelt hij hoe deze inmiddels ook in Nederland zijn gearriveerd en een bedreiging vormen voor westerse platforms, merken en retailers.

 Berthold Gunster (Omdenken) | Beer op de weg? Give him a hug!

Berthold Gunster (Omdenken) | Beer op de weg? Give him a hug!

11:15 - 12:15 uur

Voor sommigen is het glas half vol, voor anderen half leeg. Omdenken gaat uit van een derde positie. Waar is de kraan? In een inspirerende en energieke lezing gaat bestsellerauteur én omdenkfilosoof Berthold Gunster in op het transformeren van problemen tot nieuwe mogelijkheden. De techniek waarmee je dit doet, is het ‘omdenken’. Gunster schreef er inmiddels een aantal succesvolle boeken over, waaronder ‘Huh?! – De techniek van het omdenken’ en ‘Ja-maar wat als alles lukt’. Omdenken kan op alle facetten van het leven worden toegepast. Een bijzondere kans om Berthold Gunster zélf, de grondlegger van het omdenken, aan het woord te zien en te horen.

Gijs Vermeulen | Nieuwe pers of zonnepanelen?

Gijs Vermeulen | Nieuwe pers of zonnepanelen?

13:00 - 13:30 uur

Verduurzaming speelt steeds een grotere rol in de bedrijfsvoering. Kon je in het verleden vaak met een nieuwe pers jouw onderneming naar de toekomst te brengen is het speelveld nu veel complexer. Gijs legt uit waar de duurzaamheidsdiscussie om draait, hoe jij als ondernemer hier optimaal op kan inspelen en welke informatie je extern beschikbaar kan maken om als duurzame partner/werkgever gezien te worden.
Gijs Vermeulen is in verschillende rollen al ruim 15 jaar adviseur en trainer op het gebied van duurzaam ondernemen en rapportage van niet financiële informatie en bekend met trends, ontwikkelingen en relevante wetgeving.

Studio de Ronners | Over design in print én motion

Studio de Ronners | Over design in print én motion

13:00 - 13:30 uur

Studio de Ronners is een creative agency opgericht door de broers Arwen en Matthijs Ronner. Gestart in Groningen, gevestigd in Rotterdam en sinds 5 jaar ook een studio in Antwerpen. In 2020 werd studio de Ronners uit vele ontwerpbureaus geselecteerd voor de eervolle opdracht om de nieuwe identiteit van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) te ontwikkelen. Een rebranding die zichtbaar maakt wie ze zijn, wat ze doen en aantrekkelijk is voor een bredere (en jongere) ontwerp community. Tijdens hun sessie op de PRINTmatters Vakdag geven zij een inkijk in hun ontwerpproces, vertellen ze over hun blik op de combinatie van print en motion design en kijken ze naar de toekomst van AI in het ontwerpvak. (Fotograaf: Erick Fecken)

Alexander Klöpping | Dromen over morgen

Alexander Klöpping | Dromen over morgen

14:00 - 15:00 uur

De van TV bekende internetondernemer Alexander Klöpping laat aan de hand van pakkende voorbeelden zien welke rol nieuwe technologieën nu en in de toekomst spelen in onze maatschappij en in ons dagelijks leven. En dat zijn zeker geen vage vergezichten of futuristische sprookjes. Hij neemt je mee in de wereld van kunstmatige intelligentie, Chinese influencers, robots die mensen kunnen imiteren currencies en waarom bedrijven als Facebook en Apple geloven dat we straks allemaal gaan werken en leven in de ‘metaverse’ — een virtuele wereld. Met dit alles prikkelt hij je voorstellingsvermogen: wat betekenen deze nieuwe mogelijkheden eigenlijk voor mij?

Ruud van den Berg (UPM Communication Papers) | Blijft er genoeg papier verkrijgbaar en tegen welke prijs?

Ruud van den Berg (UPM Communication Papers) | Blijft er genoeg papier verkrijgbaar en tegen welke prijs?

15:15 - 15:45 uur

Papierfabrikanten verzetten de bakens en consolideren op het gebied van grafisch papier. Ook de Finse papiergigant UPM doet dat. Blijft er nog papier over en tegen welke prijs? Ruud van den Berg, senior vice president global sales UPM communication papers, komt speciaal naar de Vakdag om de ontwikkeling toe te lichten.
In mei meldde UPM nog de consolidatie op het gebied van grafisch papier door te zetten met het stopzetten van de machine voor ‘communicatiepapier’ bij hun Duitse fabriek in Schongau en ook de sluiting van de Oostenrijkse vestiging in Steyermühl wordt naar voren gehaald.

Urgert & Van Deudekom | Hoe word ik nóg succesvoller?

Urgert & Van Deudekom | Hoe word ik nóg succesvoller?

16:15 - 17:00 uur

Kom naar deze spetterende humoristische quiz van Rob Urgert en Joep van Deudekom met ‘succes’ als thema. De mannen zijn bekend van onder meer De Kwis, Het Instituut, factcheckers en Wie denk je wel dat je bent? Middels humoristische filmpjes en experimenten leggen Rob en Joep het publiek vragen voor die gebaseerd zijn op de harde wetenschap achter succes. Humor met inhoud op niveau. En gegarandeerd 100% tjakkavrij!

René de Heij | Anders kijken naar dezelfde wereld, de kracht van een veelzijdige grafische industrie

René de Heij | Anders kijken naar dezelfde wereld, de kracht van een veelzijdige grafische industrie

18:00 - 18:30 uur

René de Heij, ceo van het snel groeiende TakeAware, specialist in plastic vervangende disposables voor horeca en takeaway en voormalig directeur van Drukwerkdeal en Probo slaat een brug tussen verschillende werelden binnen de grafische industrie. René neemt de bezoeker mee in zijn grafische reis en de ontwikkelingen die hij daarin ziet.

Het complete programma van de PRINTmatters Vakdag 2023:

10:00 uur | Opening

10:30 – 11:00 uur | Conversie-crisis? Stagnerende sollicitaties? Schamele salesresultaten? – Nicol Tadema

10:30 – 11:00 uur | Hoe cross-border e-commerce uit China uiteindelijk toch een bedreiging wordt – Ed Sander

11:15 – 12:15 uur | Beer op de weg? Give him a hug! – Berthold Gunster

Op het netwerkplein wordt rond de middag een heerlijke lunch geserveerd

13:00 -13:30 uur | Nieuwe pers of zonnepanelen? – Gijs Vermeulen

13:00 -13:30 uur | Over design in print én motion – Studio de Ronners

14:00 – 15:00 uur | Dromen over morgen – Alexander Klöpping

15:15 – 15:45 uur | Blijft papier, en zo ja, is het dan betaalbaar? – Ruud van den Berg (UPM Communication Papers)

16:15 – 17:00 uur | Hoe word ik nóg succesvoller? – Urgert & Van Deudekom

18:00 – 18:30 | Anders kijken naar dezelfde wereld, de kracht van een veelzijdige grafische industrie – René de Heij

Vanaf 17:00 uur kun je met een verfrissend drankje in je hand bijpraten met vakgenoten op het Netwerkplein en genieten van de hapjes die het FoodFestival te bieden heeft.

20:00 uur | Einde PRINTmatters VakdagOp het podium in de zaal vinden ook een aantal kleinere sessies plaats. Er zijn maximaal 30 plekken per sessie (inloop), en deelnemers kunnen door middel van een Silent Disco-koptelefoon ongestoord luisteren naar deze korte presentaties:

11.30 uur en 15.30 uur: Waar blijft ‘beleving’ in  Color Management? Spreker:  Fons Put – Senior Consultant – VIGC

17.15 uur : CO2 calculatie: werkt het ook voor jouw print bedrijf en wat brengt het op? Sprekers: Robert Hartman, International Business Development Manager – Dataline en Remco Glashouwer, Adjunct Directeur – Dienstencentrum