Over Kurz

KURZ (handelsnaam van het Duitse LEONHARD KURZ Stiftung & Co. KG) is een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van veredelingstechnologie met meer dan 5600 werknemers. De onderneming voert diverse merken, zoals b.v. Baier, Burg Design, H+M, Isimat, Kurz Digital, Scribos en Steinemann DPE. De activiteiten variëren van het ontwikkelen en bouwen van machines tot en met het produceren van transfer foliematerialen. KURZ ontwikkelt en fabriceert decoratieve en functionele coatings die worden aangebracht via transferfolie en worden gebruikt voor een breed scala aan producten: voor auto-onderdelen, mobiele telefoons, televisies, wasmachines, meubels, verpakkingen, boeken, textiel, zelfklevende etiketten, bankkaarten en nog veel meer. De coatings decoreren producten, versterken merken, coderen goederen, beschermen oppervlakken en voorkomen vervalsingen. KURZ integreert bovendien optische elementen in digitale functies, waardoor de visuele wereld wordt gekoppeld aan de virtuele wereld.

Voor de grafische branche leveren wij o.a. hotstamp producten in zeer vele kleurscharkeringen die in combinatie met clichés van H+M indrukwekkende ontwerpen laten zien, maar ook cold transfer foil voor het flexo-, offset en zeefdruk proces. De ontwikkeling van het digitaal opbrengen van folie met KURZ-technologie toont een interessante ontwikkeling, van hechting met toner of met inkjet.

Duurzaamheid

Het verklaarde doel van KURZ is om het meest duurzame bedrijf in de grafische industrie te worden. Daarom investeren wij voortdurend in het optimaliseren van onze eigen producten en processen. Niet alleen zijn de hoogwaardige afwerkingen van KURZ al 100 procent recyclebaar, maar ze worden ook steeds vaker gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Na de introductie van een eigen recyclingsysteem presenteerde KURZ in het voorjaar van 2023 de verdere ontwikkeling van het recyclingproces voor productieresten uit de grafische industrie. Met de innovatieve technologie RECOSYS® 2.0 kunnen transferdragers voor het eerst worden hergebruikt in gerecycled PET, kortweg rPET. “Ons langetermijndoel is de circulaire economie. “We werken al aan oplossingen waarmee we uit productieresten nieuwe, hoogwaardige transferdragers kunnen produceren en zo de cirkel kunnen sluiten”, legt Dr. Andreas Hirschfelder en voegt hieraan toe: “Met onze inzet voor meer duurzaamheid in de kunststofindustrie vervullen we niet alleen onze verantwoordelijkheid als mondiaal bedrijf, maar ondersteunen we onze klanten ook in de gehele procesketen bij het verkleinen van hun eigen CO2-voetafdruk.” van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid – evenals de eigen ethische normen in de omgang met medewerkers, klanten, leveranciers, overheidsinstanties en autoriteiten – is door KURZ samengevat in het onlangs verschenen Duurzaamheidsrapport 2022.

Kurz op PRINTmatters Vakdag 2023: ‘Uitwisselen van kennis over trends en technologieën met experts in de branche.’

Leonhard Kurz Benelux B.V. neemt deel aan de PRINTmatters Vakdag 2023 vanwege het feit dat dit event een uitstekende gelegenheid biedt om in contact te komen met professionals uit de grafische industrie, waaronder bestaande klanten, potentiële klanten, leveranciers en partners. Dit kan waardevolle zakelijke contacten opleveren en deuren openen voor samenwerkingsmogelijkheden.

Verder biedt de Vakdag ook exposure en branding: dit event stelt ons in staat om producten, diensten en innovaties te presenteren aan een gericht publiek. Maar niet te vergeten is kennisuitwisseling: waarbij experts in de branche nieuwe trends, technologieën en inzichten delen. Dit kan waardevolle kennis opleveren die kan helpen bij het verbeteren van de onze bedrijfsvoering. KURZ blijft continu nieuwe innovatieve producten ontwikkelen, zoals producten met een sterk gereduceerde drager dikte, tot wel 50%, waardoor er kostbare grondstoffen worden gespaard en minder gerecycled hoeft te worden. KURZ zal tijdens de Vakdag ook veel aandacht besteden aan clichés. KURZ heeft in Nijmegen geïnvesteerd in een graveermachine om messing clichés voor hotstamping te fabriceren en gaat hiermee zeer binnenkort live op de markt.


Contactgegevens

Leonhard Kurz Benelux B.V.

Roggeweg 24

6534 AJ Nijmegen

+31 (0)24 3781840

+31 (0)6 53395931

Contactpersonen

Jeroen Nagtegaal (Teamleider Verkoopbinnendienst), tel. 024-3781840, of jeroen.nagtegaal@kurz.nl

Jeroen Blous (Accountmanager Nederland), tel 06-53395930, of jeroen.blous@kurz.nl

info@kurz.nl

www.kurz.nl