papyrus-logo

Over Papyrus

Met Papyrus heeft u één enkele en handige bron voor een breed scala aan eigen merken en verschillende producten van onze vele leveranciers. Of u nu werkzaam bent bij een drukkerij of u werkt in de reclamebranche, wij bieden een compleet assortiment ongestreken en gestreken fijn papier, grafisch karton, creatief papier en enveloppen, digitaal papier en andere specialiteiten. Papyrus beschikt tevens over een breed assortiment kantoorpapier dat voldoet aan praktisch iedere zakelijke behoefte.

Voor de publieke sector, facilitaire dienstverleningsbedrijven en de verwerkingsindustrie bieden wij ook een steeds groter wordend assortiment verpakkingsproducten en facilitaire benodigdheden aan.

Sinds kort hebben wij ook, een all-in schoonmaakconcept gelanceerd binnen de schoonmaak- wereld. Papyrus is intussen al ruim 10 jaar actief op deze markt en speelt met dit all-in concept direct in op de toenemende vraag naar effectieve hygiëneoplossingen.

Planet positive

We zijn van mening dat we in het kader van onze bedrijfsactiviteiten proactief en voorzichtig moeten handelen in het licht van milieu-uitdagingen, rekening houdend met de harmonisatie van de levenscyclus van producten. Zowel fabrikanten, handelaren als kopers. We willen niet alleen aan deze normen voldoen, we willen ze waar mogelijk ook overtreffen.

Papyrus is FSC®- en PEFC™-gecertificeerd

In 2003 ontving Papyrus als eerste Europese papierhandelaar een FSC®-certificaat. Vandaag hebben alle Papyrus-bedrijven een Chain of Custody-certificering, waardoor we de herkomst van de grondstof van het papierproduct kunnen garanderen. Deze structuur wordt verder versterkt door integratie in een enkele, gedeelde FSC ® en PEFC TM multi-site.

Onze groepsbrede milieustrategie, gebaseerd op duurzame interactie met de natuur, stelt strikte normen – voor ons bij Papyrus maar ook voor onze partners en leveranciers. Door voortdurende verbeteringen streven we ernaar de negatieve impact van onze producten en activiteiten te verminderen en weg te nemen, terwijl we duurzaamheid in onze hele waardeketen aanpakken.

We beoordelen functionele, kwalitatieve en duurzaamheidsoverwegingen en passen ons productassortiment aan om te allen tijde de beste koopopties voor onze klanten te garanderen.

Papyrus op de PRINTmatters Vakdag 2023: ‘Van plastic naar karton!’

De trend om plastic verpakkingen te vervangen door duurzame kartonnen oplossingen zal ook naar de toekomst structureel doorzetten vanwege de Single Used Plastic (SUP) wetgeving. Meerdere grotere papierconcerns, waaronder bijvoorbeeld Stora Enso en Billerud, investeren momenteel in uitbreiding van hun karton capaciteit waardoor ook voor de langere termijn de verkrijgbaarheid van karton gewaarborgd is.

Berry Bennink (Product Manager Board & Technical Specialties Benelux): ‘Vouwkarton is veelzijdig, duurzaam, gemaakt van hernieuwbare bronnen en recyclebaar en dankzij slimme milieu vriendelijke barrières ook vocht en vet werend leverbaar.’

Folding Boxboard in Eerbeek is voorloper op dit gebied en produceert al geruime tijd Accurate Freeze Grease III, een uitstekend GC2 vouwkarton met een vet- en vochtbarrière. Met Accurate Freeze Grease III bieden wij de perfecte duurzame oplossing voor bijvoorbeeld fast food en snackverpakkingen, koel- en diepvriesverpakkingen, groente- en fruitverpakkingen etc. Accurate Freeze Grease III is verkrijgbaar in 19 specificaties uit ons magazijnassortiment en is “Renewable; Compostable; Biodegradable en Recyclable.

Wij nodigen u van harte uit op onze stand om kennis te nemen van al onze overige onbegrensde kartonoplossingen en te genieten van een snack verpakt in Accurate Freeze Grease III.


Contactgegevens

Papyrus Groep Nederland bv

P.O. Box 62

6500 AB Nijmegen

Bijsterhuizen Noord 22-02

6604 LD Wijchen

+31 (0)88 65 65 222

Contactpersoon:

  • Berry Bennink, Product Manager Board & Technical Specialties Benelux

papyrus.nl@papyrus.com

https://www.papyrus.com/nlNL/