Over Steunkleuren.nl

Wat ooit, in 1993, begon als kleinformaat offsetdrukkerij is, in antwoord op de crisis in 2009, omgeturnd tot een nichespeler in Pantone drukwerk. Met een team van 7 ervaren offsetdrukkers wordt bij Steunkleuren.nl alleen Pantone drukwerk gemaakt en exclusief voor de grafische collega’s geproduceerd. Dankzij deze specialisatie en een grote inkoop van papier en supplies, wordt dit drukwerk zo voordelig aangeboden, dat het voor collega drukkers voordeliger is om bij steunkleuren.nl in te kopen dan zelf te produceren.

Op de website, die alleen toegankelijk is voor grafische collega’s, zijn de producten zeer eenvoudig te berekenen en te bestellen. Maatwerk offerteaanvragen kunnen ook via de site worden ingediend, waarna deze direct in het systeem zitten en bij doorgang eenvoudig omgezet kunnen worden in een bestelling. Een groot aantal klanten is d.m.v. een API gekoppeld aan deze site, zodat de verkoop van Pantone drukwerk bijna geen inspanning meer kost.

Het aandeel PMS-drukwerk is in de afgelopen 15 jaar verminderd, maar blijft nog steeds een belangrijke factor. Omdat het vooral grote professionele organisaties zijn die hun herkenbaarheid ontlenen aan PMS kleuren, blijft het voor de grafische wederverkopers van belang dit in hun pakket te blijven aanbieden. Deze grote organisaties zijn namelijk juist kien op partijen die een compleet pakket aanbieden. Dan mag PMS wellicht 5-10% van de omzet uitmaken, de bijvangst is enorm.

Ook bij steunkleuren.nl blijft het uiteraard een uitdaging om aan vakmensen te komen; op de grafische lycea zijn drukkers in opleiding schaars maar de gezamenlijke praktijkopleiding loopt goed zodat we ook in de toekomst een mooi product kunnen blijven leveren.

Steunkleuren.nl op PRINTmatters Vakdag 2023: ‘De toegevoegde waarde van steunkleuren’

De meeste professionals in de ontwerp- en drukkerswereld kennen Steunkleuren.nl inmiddels wel, maar de besloten webshop is nog niet bij iedereen bekend. Vandaar dat we aanwezig zijn bij Printmatters Vakdag, waar netwerken natuurlijk centraal staat.

Wil je meer weten over bovenstaande onderwerpen of graag even bijpraten over de techniek of bestelmodule? We zien je graag bij Stand 8. Daar hebben we ook een kennisquiz met de mogelijkheid tot het winnen van leuke prijzen.


Contactgegevens

Steunkleuren.nl

Achterweg 16

4181 AE Waardenburg

+31 (0)85-0651023

info@steunkleuren.nl

www.steunkleuren.nl