Over van Heek Textiles

Van Heek Textiles is al meer dan 160 jaar producent van exclusieve weefsels en breisels. We staan voor vakmanschap en kwaliteit. Zo vindt ook het complete traject van weven, breien, veredelen en afwerken plaats in onze eigen fabriek in Nederland. Hierdoor kunnen we de productieprocessen nauwlettend in de gaten houden, snel bijsturen en effectief voldoen aan de eisen en wensen van onze klanten.

Met een uitgebreid assortiment aan omslagmaterialen bieden we ontwerpers, drukkers en boekbinders talloze mogelijkheden om de ‘verpakking’ van hardcover boeken perfect vorm te geven. Linnen, als bewezen bandmateriaal door de jaren heen, spreekt zowel boekenliefhebbers als gebruikers aan die streven naar esthetiek, duurzaamheid en waarde. Wat linnen onderscheidt van veel andere omslagmaterialen is de natuurlijke uitstraling, het tastbare gevoel en de kenmerkende structuur die ontstaat door het weven. Tegenwoordig kunnen veel druktechnieken worden gebruikt voor het bedrukken van textiele omslagmaterialen. Zelfs combinaties van verschillende druktechnieken op dezelfde binding zijn perfect mogelijk.

Onze klanten bestaan uit diverse sectoren, waaronder de grafische industrie, fabrikanten van stalenboeken en menukaarten, producenten van kantoorbenodigdheden, specialisten in fotoalbums en reproducties, en de verpakkingsindustrie.

Verantwoorde en bewuste productie

Bij Van Heek Textiles staat verantwoorde en bewuste productie centraal, met aandacht voor duurzaamheid voor zowel mens als planeet. In onze processen van weven, verven, coaten en andere afwerkingstechnieken streven we actief naar het gebruik van milieuvriendelijke materialen, met behoud van hoogwaardige kwaliteit. We zijn trots op onze FSC-certificering, voldoen aan REACH-normen en nemen deel aan het UN Global Compact-initiatief.

Van Heek Textiles op PRINTmatters Vakdag 2023: ‘Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in luxe textiele omslagmaterialen’

Op 12 oktober nodigen we je graag uit om de ontwikkelingen van het afgelopen jaar te ontdekken. Een hoogtepunt was de lancering van Ecojeans aan het begin van dit jaar, deels gemaakt van gerecyclede denim. Ook stellen we met trots Coloretta aan je voor, een verfijnd tweekleurig omslagmateriaal met een subtiel maar uniek kleurverloop. Dit materiaal is vervaardigd van duurzame viscose en is FSC gecertificeerd. Onze toegewijde collega’s staan klaar om niet alleen de nieuwe materialen te presenteren, maar ook om je te informeren over onze complete collectie van 25 prachtige omslagmaterialen. Elk van deze materialen biedt inspiratie op zijn eigen unieke manier en kan op diverse manieren worden bedrukt en verwerkt.


Contactgegevens

Van Heek Textiles

Gronausestraat 309

7581 CV Losser

+31 (0)53 – 5371111

info@vanheektextiles.nl

www.vanheektextiles.com

YouTube Icon